Jest to napój nietypowy, niespokrewniony z tradycyjnymi herbatami, o dobroczynnym działaniu zdrowotnym. Nie zawiera żadnych środków konserwujących i barwników, dzięki czemu ma doskonały, naturalny, miodowy smak i słomkowy kolor. Jest łagodny i nie ma posmaku goryczy. A tak wygląda Rooibos bez żadnych dodatków;
czwartek, 23 maja 2013
Rooibos c.d.
Krzew Rooibos - inaczej zwany czerwonokrzewem - rośnie na ekologicznie czystych wzgórzach regionu Cedaberg, na Przylądku Dobrej Nadziei, w południowej Afryce,. Osiąga on wysokość 1,5 metra. Kwiaty są żółtego koloru, liście igiełkowate - wydają bardzo miły zapach, zbliżony bardzo do suszu rooibosa. Liście są suszone i rozdrabniane - tak powstaje zielony rooibos. Kiedy rozdrobnione listki poddamy fermentacji trwającej od 8 do 24 godzin, zmienią one barwę na czerwono-brązową i uzyskają owocowy aromat. Ostatnim etapem jest suszenie na słońcu, do momentu kiedy wilgotność spadnie do 10 %. I tak powstaje Rooibos czerwony.
Jest to napój nietypowy, niespokrewniony z tradycyjnymi herbatami, o dobroczynnym działaniu zdrowotnym. Nie zawiera żadnych środków konserwujących i barwników, dzięki czemu ma doskonały, naturalny, miodowy smak i słomkowy kolor. Jest łagodny i nie ma posmaku goryczy. A tak wygląda Rooibos bez żadnych dodatków;
zapraszam po wspaniałego Rooibosa naturalnego na stronę www.ecozielnik.pl - polecam i pozdrawiam.
Jest to napój nietypowy, niespokrewniony z tradycyjnymi herbatami, o dobroczynnym działaniu zdrowotnym. Nie zawiera żadnych środków konserwujących i barwników, dzięki czemu ma doskonały, naturalny, miodowy smak i słomkowy kolor. Jest łagodny i nie ma posmaku goryczy. A tak wygląda Rooibos bez żadnych dodatków;
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz